Kalle och Inger tillbaka

Kalle o Inger är tillbaka och stannar i 3 månader. De kom i början av september.
De kom första gången till Nkinga 2002 och stannade då i 2 år.
Kalle var teknisk chef och Inger hjälpte till på Health Coordinator kontoret. Inger är grafiker till yrket.

De återkom sedan 2005 för att arbeta ett år. Inger engagerade sig då också mycket i kyrkans förskola som fick nya lokaler. Kalle var teknisk rådgivare.

Nu är Kalles uppdrag att vara teknisk rådgivare och att hjälpa till så att den inköpta generatorn från Sverige kopplas in.

TUSEN TACK ni som bidragit med gåvor till generatorn!

Containern kom äntligen för två veckor sedan. Det var i grevens tid eftersom den staliga strömmen fungerar uruselt och vår gamla generator höll på att lägga av. Vi har det så bra, för när strömmen bryts (vilket sker alldeles för ofta nu för tiden) går vår generator på automatiskt. Tyvärr går det åt alldeles för mycket diesel. Det blir dyrt så ibland är det bara vissa delar av sjukhuset som får ström dagtid.

Det var ett företag att lossa containern. Generatorn var grymt tung och inga bra hjälpmedel fanns att tillgå att lyfta de tunga sakerna med. Mina saker kom men tyvärr var våra efterlängtade traktordäck stulna + lite annat … container stod nog för länge i hamnen.

Kalle, Inger, familjen Nashon och jag åkte till Mwisi-kyrkan härom söndagen på gudstjänst i deras nästan färdiga kyrka. Församlingen i Östersund har bidragit med viss hjälp så det var bra att se att man jobbat på bra.

Det är så värdefullt att Kalle o Inger är på plats. Kalle och cheferna Mwalimgumu och Andrew har fullt upp på tekniksidan; att gå igenom, kolla upp och kartlägga vad som behöver åtgärdas.

Hälsningar från Nkinga
Maggan
PS om ni vill sms eller ringa är detta nummer
bäst att nå mig +255759385698

Lämna ett svar