Områdets väder

Vädret i Tabora

Facebook

2 days ago

Just träffat i morse en förtvivlad mormor änka på BB (Mat.ward) och hennes barnbarn 19 år bor hos henne i vår distrikt stad Igunga.P.g.a att hon blev gravid fick hon ej avsluta Primärskolan klass 7 Den 10/1 startade värkarna tidigt och kl 5:00 begav de sig till sjukhuset med värkar.Hon var där hela dagen inget hände.Tyvärr hade sjukhuset där strömavbrott hela dagen.De skickade faktiskt flera patienter till Nkinga denna dag, likaså denna 19 åring De kom kl 22:00 till Nkinga Ultraljud visade att de måste genast göra kejsarsnitt.Allt gick bra o barnet vägde 3.4 kg...idag får hon åka hem...men har bara 100 000 TSH att bet. kvar att betala är 220 000 TSH = 1280 Sek efter lång intervju med dem lovade jag att vi hjälper dem och barnmorskan gav viktig information till flickan och mormor🙏🤗🙏
Tack Tack ALLA ni som hjälper oss att vara en räddare i nöden.💓
Swish 1232889152
BG 447-2379
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 days ago

Nkingas Vänner sponsrar nu 3 barn med albenism som går på " Glädjens skola " Shule ya Furaha i Tabora som startade för blinda barn. De välkomnar också barn med albenism.Vi förser dem med skoluniformer ( 3 par byxor + 3 par skjortor+ 4 T-shirt+ 2 tröjor , och allt annat de behöver tvål, tvättmedel, vaselin,tandkräm tandborstar,sockor, skor, lakan mm.Raheli kjolar såklart..t.o.m skulle alla ha sin egen golvsop. Vi har också Erasto som nu går i förskola i byn men behöver starta klass 1 nästa år och de tre andra så småningom.
Tack ALLA ni som troget ger bidrag så vi kan hjälpa barn med albenism.
🌷😊🌷😊🌷🤗🙏
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Vi är så glada och stolta att denna förstföderska kunde åka hem den 1/1 med sin lilla dotter som föddes för tidigt den 20 nov. i 7:e mån. med kejsarsnitt.(se tidigare inlägg) vägde bara 1100gr. mådde mycket dåligt, svårt med andning m.m ,vägde efter någon dag endast 800 gr, många kritiska dagar följde och men vägde nu 1780 gr.
Mamman så duktig att sköta om sin baby och så lycklig nu att få åka hem. 💓💓💓
Nkingas Vänner bidrar till 3 löner för personal på Neonatal avd. och hjälper de mammor som ej kan betala hela vården. 🤗
Tack ALLA ni som gör detta möjligt.🌷🌷
Swish 1232889152
BG 447-2379
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Möter ofta tragiska fall. Mötte en förtvivlad pappa på Mat.ward. dan före julafton.Hans nu 21 årig dotter lämnade barndomshemmet för 6 år sedan, hamnade hos en man som hade 5 hustrur.För 4 år sedan fick hon ett missfall. För 2 mån. sedan kom hon förtvivlad höggravid hem till sina föräldrar nu övergiven. De hade ej vetat hur eländigt hon hade haft det. Kom till Nkinga behövde förlösas med kejsarsnitt p.g.a."för trång" CPD.Barnet vägde 3 kg.Allt gick bra men tyvärr upptäcktes att hon är positiv för hiv.Det upptäcktes vid förra graviditeten...berättade hon nu,men tyvärr ej påbörjat behand.Tragiskt ! Hon blev inskriven på CTC = Care and Treatment Center för att påbörja behandling.Barnet gavs naturligtvis medicin genast efter förlossningen.
Mötte en förtvivlad och 😢 sorgens pappa , hade ej vetat hur egentligen dottern hade haft det. De hade inga pengar att betala lovade då bet.kejsarsnittet 300 000 TSH=1200 kr💓💓💓💓
Tack för ALLA bidrag som vi får som hjälper så många.🤗
Swish 1232889152
BG 447-2379
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Tack för året 2020 och gott nytt år.
Vi ser fram emot ett år då vi kan mötas.
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Vi skrev om denna 2 åriga flicka 23 nov som föddes med " imperforated anus with rectal vaginal fistula" och skulle komma åter efter 3 veckor för operation.
Tyvärr gjorde hon ej det p.g.a att pappan lämnat dem och hon hade inte pengar.😢
Nu är hon opererad och kan bajsa normalt och fistelgången till urinröret stängd.🤗😊
Igår kunde hon resa hem.

Tack ALLA ni som bidrar så vi kan hjälpa.🙏❤🤗
Swish 1232889152
BG 447-2379
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

Måste bara berätta att vi nu t.o.m haft två små nyfödda barn med "gastroschisis" alltså hela tarmpaket uppe på buken genom ett hål.Kom Aldrig tidigare sett att man kunnat operera men Dr Muhina kunde göra det pga att de kom så snabbt till sjukhuset. De mår så förträffligt bra.SÅÅ häftigt 💝
❤- ligt Stort Tack ALLA ni som hjälper oss HJÄLPA 🤗
Swish 1232889152
BG 447-2379
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

NKINGAS VÄNNER vill önska Alla En Fridfull Julhelg och Ett Gott Nytt År 🎄🌟🎶💖
Stort Stort Tack för ALLA de gåvor som ni skickar som verkligen gör skillnad.
Swish: 1232889152,
BG: 447-2379
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Den 22 okt berättade jag om denna 16 åriga flicka som blev övergiven av pojkvän och sin egen familj ca 25 mil härifrån....kom till Nkinga födde sitt barn med kejsarsnitt . Nkingas Vänner betalade allt och hon har fått bo hos en familj på Nkinga i 2 mån....men nu tragiskt är hon ej välkommen att vara kvar där.Ja vad gör man ?Kom till mig....haft det svårt , hade en lånad kläning ej kunnat tvätta mm.Tog då fram en klänning i min garderoben o några skynken , lite pengar att köpa tvål mm och pengar att försöka åka hem fast hon ej är välkommen enl. samtal med sin mamma.Vi uppmanar henne nu åka till en syster.Funkar inte det måste hon gå till byledning och få hjälp.
....kände måste berätta hur svårt livet är för en del.....
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Hedersgästerna fotades innan avfärd till sammans med sjukhusledning med flera ... ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Den är killen mötte jag igår i korridoren på sjukhuset.Han bor i Kasulu ca 45 mil härifrån men kom till Igunga för att försöka få någon slags försörjning..tyvärr blev han påkörd och illa skadad i bröstet och fick en fraktur på det ben som hans fot är missbildad...kolla på bilden begriper ej hur han kan gå och cykla (kolla den runda träplattan han har på hö fot)Han har nu varit inlagd i minst 4 v .Han var så dålig i början så benfrakturen åtgärdades efter ca 2 v.
Sjukhusets förser ej mat till patienterna.Anhöriga stannar alltid i byn och förser sina sjuka med mat. Ingen anhörig har kommit hit. Nkingas Vänner har försett honom med mat en hel månad nu. Han hade ej tillfrisknat utan mat. Vi hoppas nu att han snart ska kunna skickas hem.......
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Idag så glad att se den så förtidigt födda flickan jag berättat om nyligen väger idag 1070 gr... matas med modersmjölk var 3:e timma med sond, inga andningbesvär mår bra. Bäbisarna ligger hud mot hud på mammans bröst Kangeroo metoden så viktigt liksom de andra på Neo rummet.Babyn jag berättar om ligger vid fönstret.
Tack ALLA ni som redan skickat bidrag 🤗🌷💓
Swish1232889152
BG 447-2379
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Ett Stort Tack och En Riktigt Välsignad Tredje Advent!
För styrelsen för Nkingas Vänner vill jag i dag, den tredje söndagen i Advent, tacka er alla som bistår människor i behov vid Nkingas sjukhus. I ett och ett halvt års tid har jag haft förmånen att vara ordförande i styrelsen för Nkingas Vänner. I det arbetet får jag och mina styrelsekollegor arbeta tillsammans med Margareta Edin, vår kontaktperson på plats på sjukhuset i Tanzania. Margareta rapporterar här på FaceBook, om resultat av det löpande arbetet men också om akuta behov som kommer upp. På vår hemsida, www.nkinga.se hittar du mer om Nkingas Vänner och om arbetet.
Nkingas Vänner inriktar sitt stöd på fyra huvudområden:
Det första och största är ett långsiktigt stöd till barn och mödravård. Av 2020 års budget på 750 000 kr avsätts 600 000 för denna verksamhet. Det handlar om stöd till ett stort antal förlossningar men också operationer och vård. Stödet inkluderar även lönekostnaderna för tre sjuksköterskor på den neonatala avdelningen, liksom näringsriktig välling till undernärda och svårt sjuka barn på barnavdelningen.
Det andra området avser stöd till särskilt behövande, bland annat barn som lever med albinism och barn med diabetes.
De tredje och fjärde områdena avser stöd till vidareutbildning av läkare samt finansiering av inköp av mindre utrustning.
Kostnaderna för administration är mindre än en procent.
Nkingas Vänner har möjlighet att bedriva denna verksamhet tack vare många trogna gåvogivare. En stor del av budgeten finansieras av ett värdefullt bidrag på 300 000 kr från Skynket AB, känt från försäljning av fina brickor, www.skynket.se. Resterande del på 450 000 kr täcks av medlemsavgifter och gåvor.
För att klara av ett planerat och kontinuerligt stöd till det långsiktiga arbetet med barn- och mödravård behövs trogna givare, sådana har vi sett även detta speciella år vilket möjliggjort för oss att ge stöd till det arbete vi planerat. Nkingas Vänners verksamhet är inte inriktad på stora investeringar, t ex utrustning, sådana måste ske genom extra insatser. Och till vår stora glädje kommer en industriell tvättmaskin att köpas in, tack vare särskilda bidrag från Second Hand - verksamheter i Åkersberga, Vänersborg och Alingsås. Stort tack för dessa bidrag!
Även vidareutbildning av läkare kräver långsiktiga åtaganden. Sådana har hittills möjliggjort utbildning av tre läkare (en gynekolog, en barnläkare och en ortoped). Vi arbetar nu på att säkerställa liknande åtaganden för vidareutbildning av ytterligare en läkare, denna gång en barnläkare.
I ett viktigt FaceBook-inlägg på denna sida för en knapp månad sedan betonade Gösta Karlsson, styrelseledamot i Nkingas Vänner, betydelsen av ett kontinuerligt givande. Jag vill avsluta med att hänvisa till och instämma i detta. Behoven är stora, för långsiktiga behov och åtaganden och för akuta insatser som kan uppkomma.
Med önskan om en fortsatt välsignad Adventstid och En Riktigt God Jul och ett Gott Nytt År hoppas jag att ni också under dessa årets sista veckor har Nkinga sjukhus i era tankar. Styrelsen för Nkingas Vänner gör allt vi kan för att era gåvor skall användas på rätt sätt.
Swish 1232889152 Bankgiro 447-2379
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

I 17 dagar har personalen kämpat med denna lilla baby som p.g.a att mamman haft svåra buksmärtor hela sin graviditet och besökt ett sjukhus 15 mil härifrån flera gånger, men ej upptäckt att hon måste opereras.Kom hit 20/11 opererades i buken men man behövde också snabbt göra kejsarsnitt.
(se även tidigare lnlägg)
Barnet prematur i 7 mån. Det har varit så tuffa dagar. Mormor är hos barnet mamman vårdas fortfarande på gyn.avd. men kan pumpa ut modersmjölk och kan nu också nu vara på prematuren några timmar. Barnet övervakas hela tiden och ni ser på viktkurva att hon gått ner i vikt och kämpar verkligen.
Vi Nkingas Vänner behöver hjälpa ..räkningen redan stor.
Stort TACK till er Alla som vill och kan bidra ❤🙏❤
Swish 1232889152
BG 447-2379
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Denna baby föddes 23/ 11 förtidigt redan i 7 månaden på Simbo HC kom hit vägde bara 1440 gr. Idag väger pojken 1640 gr och mamman vill absolut gå hem...ALLTSÅ förtidigt.Ej råd att stanna betalade idag 13 dygn ..och nu lovat att Nkingas Vänner hjälper betala för de dagar de måste stanna...eller hur?💓🙏🤗
Swish 1232889152
BG 447-2379
... See MoreSee Less

View on Facebook