Områdets väder

Vädret i Tabora

Rättelse

OBS en rättelse ! ( skrev fel i förra inlägget) På Nkingas BB föddes Jan- febr- Mars 349 barn, men av dem behövde 51 mammor kejsarsnittas. Många av dem kom med ambulans från andra sjukhus eller Health Centers.

Maggan Edin hemma från Nkinga […]

7 månader på Nkinga

Bara så ni vet har jag kommit hem igen efter 7 mån.på Nkinga. Idag fått en rapport därifrån om vad vi NKINGAS VÄNNER kunnat hjälpa till med Januari, Februari och Mars, tillsammans med AB Skynket och ALLA NI Gåvogivare♥️♥️♥️

[…]

Född med blodbrist

Denna 36 åriga mamman med sin lilla dotter 2 år och 9 mån, fann jag gråtande förtvivlad. Barnet har Sickelcell anemi sedan 4 mån ålder och varit inlagd många gånger pga mycket lågt HB blodvärde kom in med endast 26.

[…]

Corona i Nkinga

Hej alla! Först välkommen hem till Sverige Margareta ! Lite kärvt läge för dig med denna influensa som härjar. Vi ser dagligen hos oss i Sverige ett ökat allvar i den ökade spridningen av Covid-19 smittan. Vi äldre, varav de flesta i styrelsen är 70+, har ännu inte kunnat träffas i detta skarpare läge som […]

Liten klumpfot

Denna flickan föddes 5/1 vägde 3200 gr med en missbildning klumpfötter. Kom till Nkinga 11/3 undernärd vägde endast 2400 gr. Pappan övergett mamman och sa ” detta kan ej vara mitt barn varifrån har du fått det”

[…]

Lämnar Nkinga för den här gången

Här lite glimtar från i onsdags innan jag lämnade Nkinga för att flyga hem. Nkingas Vänner hjälper just nu som vanligt flera barn och några mammor. ? och den hjälpen kommer att fortsätta även om jag Maggan ej finns på plats några månader.

[…]

Misskött diabetes

Just nu ringde vår barnläkare Dr Suba och berättade om den 10 åriga flickan som kom i mycket dålig skick till Nkinga pga av diabetes.

[…]

Potatis i lungan

Denna 5 årige killen kom med sin pappa hit den 19/3 hade mycket svårt att andas. Det visade sig att han ätit på en sötpotatis och en bit hamnat ner i lungan. De begav sig till Igunga sjukhus som genast skickade dem till Nkinga. Här gjordes genast en broncoscopi och lyckades ta bort potatisbiten.

[…]

Corona-information

All personal samlad för information om Coronaviruset i onsdags morse.

[…]

Komplikationer

Denna mamma behövde kejsarsnittas för ca 4 v sedan på ett statligt sjukhus. Tyvärr fick hon infektion i operations såret, ordinerades antibiotika …som sjukhuset meddelade att de måste köpa själva på stan…..tyvärr hade de inga pengar.

[…]