Hoppar på ett ben

Idag blev jag förvånad när jag kom till CW och den ormbitna pojken satt på sängkanten och visade hur han börjat hoppa omkring med stödet. Han har inga smärtor, stumpen svullnat av och kan nu läggas om på avdelningen. Jag är förvånad !

Denna 5 1/2 åriga pojken blev biten av en pufform i foten. Först gav en ”local healer” honom något i såret. Efter tre dagar besökte de en annan ”local healer” men inget hjälpte. Hela underbenet ruttnade bort så efter åtta dagar åkte de till ett statligt sjukhus som genast skickade honom till oss.

Kirurgen behövde operera bort nästan hela benet. Så tragiskt! Vi har alltid hört att man inte överlever ett pufformsbett. Men nu verkar pojken må skapligt. Han har inte svåra smärtor längre. Hans stora öppna sår läggs om på operation med bra smärtlindring.

Hans mormor sköter om honom. Mamman är död och pappan försöker nu få jobb att hacka och rensa på åkrar för att få ihop pengar. Idag har vi gett dem matpengar och lovat hjälpa till med sjukhuskostnader.

?Nkingas Vänner kommer att behöva betala vården. ??

Maggan Edin
på plats i Nkinga

 

 

Lämna ett svar