Liten klumpfot

Denna flickan föddes 5/1 vägde 3200 gr med en missbildning klumpfötter. Kom till Nkinga 11/3 undernärd vägde endast 2400 gr. Pappan övergett mamman och sa ” detta kan ej vara mitt barn varifrån har du fått det”

Så tragiskt ! Det visade sig att mamman hade ingen bröstmjölk detta pga att dels hennes förtvivlan men barnet har en för kort tunga och ej kunnat suga ordentligt. Barnet har fått mjökersättning + att mamman försökt stimulera med att klämma o pumpa ut modersmjölk att ge barnet med liten medicinkopp. Naturligtvis suger hon på brösten också.De lämnade sjukhuset 24/3 vägde då 2780 gr. Hennes fötter kommer att opereras så småningom. ☘??
Nkingas Vänner har naturligtvis hjälpt dem, utan vården på NH…vad hade hänt då ?

Swish 1232889152
BG 447-2379

Maggan Edin
på Nkinga 

Lämna ett svar