Min vecka

NyheterSkapad av Margareta Edin 15 okt, 2009 15:19
Sönd 4/10
Hämtade 3 nya sjuksköterskestudenter från Sophiahemmets högskola i Shinyanga. Jag körde tidigt eftersom Mbanga o Peter skulle flyga till Dar med samma plan. Tyvärr hamnade Axel, My o Linda i Mwanza istället 15 mil från Shinyanga. Planet man använde denna dag var för stort fick ej landa i Shinyanga. Jag fick vänta några timmar , men de kom ändå redan kl 13:00 med buss från Mwanza.

Månd 5/10
Ryhovs gänget med kolleger från operation hade bestämt möte med Paralmentsledamoten för Nzega distrikt Lukas Selelii .
Vilken trevlig och lyckad eftermiddag vi fick i hans hem. Jag känner ju honom sedan tidigare, men vi har ej träffats på många år. Han gör nu sin tredje period i parlamentet och har gjort väldigt bra ifrån sig.

Han och frun Rose bjöd på en härlig lunch i trädgården, Han tog emot oss klädd i shorts + slippers alltså väldigt avslappad. Vi skulle ha träffat honom på söndag men han hade då Vice presidenten på besök .
Vi fick ställa våra frågor och han gav oss en bild av läget i landet.
Det var speciellt roligt att vår Mzee John Bundala kunde följa med till honom. Han gick i skolan med Lukas pappa Petro Lumambo som i många år var rektor för vår Missions blindskola i Tabora.

Tisdag 6/10
Kom Ögonläkaren på besök igen och opererade 45 ögon patienter under veckan.
Den 14 åriga flickan Nyamizi som jag berättat om tidigare fick det andra ögat opererat.Nu har hon syn på båda ögonen. Fantastiskt roligt. Hennes diabetes som man upptäckte nyligen är svår inställd. Därför finns hon kvar här med sin pappa. Jag har behövt hjälpa dem med lite mat och sjukhusräkningen kan han ej betala. Ni får gärna var med och bidra.

Onsdag 7/10
Avsked. Man kan tro att jag kör pendeltrafik till Shinyanga. Jag körde dit igen, nu med utbytestjejerna från Ryhov som med tårfyllda ögon vinkade farväl efter intensiva, omskaknde och givande dagar på Nkinga. Planet var försenat så vi hann en fika där. Det var så rioligt att finnas till hands för dem.

Maggan Edin
ordf. Nkingas vänner

Lämna ett svar