God jul från Nkinga

Ute kväker grodorna, syrsor spelar och termometern visar på +30, men med hjälp av julmusik, levande ljus och en stjärna som lyser i fönstret blir det julstämning ändå.

Raheli har i veckan bakat pepparkakor, havrekakor, korintkakor mm. Jag har sytt nya fina julgardiner. Julgrisen på 60 kg är slaktad. Dennis som är en van jägare styckade den så jag fick många kilo till min frys. Det blev en skinka, alla revbensspjäll, filerna + annat som vi malde till grisfärs.

Vi gjorde en liten runda i byns affärer i veckan. Tyg i massor, en del julpynt fanns att köpa, men vinterkängorna som fanns på bygatan gick jag bara förbi …

Kaktusen blommade så fint förra veckan,men tyvärr vissnar de nyutslagna blommorna bara efter ca 24 tim. En morgon hade 9 blommor slagit ut på en gång.
Mina lila blommor skjuter snabbt upp efter ett regn, men vissnar efter ett par dagar tyvärr.

Vill också berätta att Sara Norberg från Stockholm hälsade på mig en hel vecka i samband med sin resa till Tanzania. Det var jättetrevligt att hon ville återse Nkinga.

Dennis har varit i Dar es Salam och hämtat Ulrika o deras barn Olivia och Anton. De firar jul här innan de alla återvänder till Sverige.

I fredags hade man julfest för all personal och elever på NNTC o labskolan, Erland Jonsson Hall var smyckad som ni ser.
Festen skulle börja kl 15:00 men kunde ej börja förrän kl ca 16:30. ”Afrika time you see”, ursäktadade de sig med.
Jag var ombedd att bidra med en lek. De fick tävla med en ballong fastbunden vid vristen… en slags ballong dans. Ja det blev många glada skratt.

I lördags hämtade jag min gäst Maria Dahl som kom med flyg till Shinyanga.
Se bilder jag tog påväg dit. Cyklisterna som med sina kolsäckar tar en vilopaus, men kolla fågeln som satt helt stilla på vägen och rörde sig ej ur fläcken fast jag stannade bilen nära. Det är väl en örn, men den var säker skadad eller sjuk.
Efter jul kommer vi att bila till Arusha och sedan vidare till Dar. Vi avslutar med en vecka på Zanzibar Det ska bli underbart att resa bort ett tag.

Jag får ett annat trevligt besök i jul nämligen Niclas o Paulina Lindgren med sina barn. De åker sedan med oss till Arusha.

Ja ja nu gäller det att kunna få ut detta på nätet. Internet funkar urdåligt inte alls för det mestta sedan ca 2 v.

Om detta når er önskar jag er alla
EN GOD FRIDFULL JULHELG och
ETT GOTT NYTT ÅR med nya möjligheter!

Maggan

Lämna ett svar