Albinobarnen

”Mina” och våra speciella barn….

 

När lille Moses föddes i mars 2013 var det första gången sedan jag kom till Tanzania,

som jag kommit så nära ett albino barn. Sjuksköt.stud. Anna o Anna  och jag

fick föreslå hans  namn.

Vilken ära!

Personalen pratade mycket med mamman och särskilt mycket med pappan. Det var chockartat för dem att få ett albinobarn ,men vi försökte uppmuntra dem på alla sätt.

När är jag kom åter sept 2013 frågade jag hela tiden  efter lille Moses  men ingen hade sett dem här igen………men så en dag i okt. kom  han till barnavd för han var svårt i  sjuk i  malaria .Jag blev så glad att få träffa dem igen.

 Lille Moses  kom på åter igen  i dec.  hade  hög feber och fula  sår i ansiktet och på  huvudet, blev  bättre efter antibiotika och malaria medicin.

Jag bad dem komma åter efter någon dag  så Anna hann sy en   skyddande ”solhatt” som han fick.

Han var då så  pigg och glad o go.
Mamman fick med sig solkrämer,vaselin, tvål, lite kläder  och våra råd att han måste skyddas för solen.
######################################################  Nyligen kom så nästa lilla kille 5 år som det känns så bra att vi Nkingas Vänner kan hjälpa och stötta.

 

 

 

 

 

Han heter Paulo. Hans mormor som nu också är hans ” mamma” eftersom hennes äldsta dotter födde honom endast 15 år gammal och flydde med pappan ifrån honom. Tragiskt ! De klarade ej av att ta hand om honom .Han var en Albino tyckte de.
Han kom till sjukhuset pga  solskador i ansiktet o halsen och mormor ville  ha råd och hjälp.
Mormor nu 42 år har fött 6 barn och  yngsta barnet endast 8 mån.gammal.Paulos  största önskan år  också att få börja i förskolan i sin by.
 men hon tycker sig ej ha ekonomiska möjligheter att köpa uniform och  betala avgift.
Ögonmott. kunde fixa fram ett par häftiga blå glasögon som han först vägrade att prova,men sedan accepterade. I denna starka sol behöver han ha solglasögon för att skydda sina ögon.Han fick även en mössa, men behöver en bättre som han ska få köpa på marknaden.Vi köpte mjukgörande kräm, bra tvål och gav goda råd.
Mormor blev så glad när jag sedan fixade betalning till förskolan som bestod i en debe majs, 3 kg bönor och 2 kg socker som hon inte hade haft råd med att köpa till förskolan.

Visst känns det helt rätt att ge dessa barn lite extra hjälp .Jag kommer att försöka hålla kontakten med dem.

8 Febr 2014

Maggan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han blir större och

 

 

 

 

Lämna ett svar