Måste amputera nu

Idag träffat denna 7 åriga kille som i 11 månader haft ett stort infekterat sår på benet. Han har inte kunnat gå på hela tiden och är mycket undernärd. Knät är helt stelt och han har kronisk osteomylit ( benröta). Mamman som är övergiven av sin man har fyra barn. Hon kom hit med barnens morfar.

Röntgen bilder visar att de måste amputera benet ovanför knät. Operation kostar 350 000 TSH. Morfar har redan betalat för undersökningar och antibiotika mm. Men han har åkt hem idag för att försöka få tag i pengar för operation. Jag beslutade att de måste få göra operationen imorgon och Nkingas Vänner betalar den. Vi får se vad morfar kan göra.

Om du vill bidra…
Swish 1232889152 Bg 447-2379


Pojken är mycket undernärd.


Röntgen bilder visar att benet måste amputeras ovanför knät.

Maggan Edin
på plats i Nkinga

Lämna ett svar