Mose i Ilungu

Måste bara visa lite bilder från min bilfärd idag åter från byn Ilungu där jag träffat snart 7 åriga Moses o hans familj.

Moses är den förste som lever med albinism som Nkingas Vänner kunnat hjälpa med solkräm, stöttat familjen mm. Han fyller 7 år i mars. Tänk; två sjuksköterskestudenter från Sofia hemmet fick äran att ge honom namn och de valde Moses


Här i skoluniformen för förskolan. 

Nu har han fått möjlighet att gå i byns förskola men familjen önskar att han får komma till Blindskolan Shule ya Furaha i Tabora som också välkomnar barn med albinism. Han vill det och vi ska kolla om han kan börja i jan.


Moses fick en bra mössa, Solkrämer , cerat och en fotboll. Här följer han mig till bilen. 


Ja, den äter groda … 

Det går ej att köra bil till denna by när regnet börjat därför körde jag dit idag. Såå glad han och familjen blev att jag kom. Vägen dit är även på torrtid en prövning.

Maggan Edin
på plats i Nkinga

 

Lämna ett svar