Ormbiten pojke

11/3 -19 Denna 6 årige kille  har blivit ormbiten av en svart orm de vet ej vilken slags, har jätteont, mycket svullen hö hand och arm. Inget ormserum fanns beställdes  från Mwanza ligger30 mil bort. Det skickades med buss nästa dag.Serumet kostar 240 000 TSH =960 SEK …. känner att Nkingas Vänner måste hjälpa …eller hur!

31/3 Träffade på kvällen Charles som nu varit här i 3 v. Han mår bra men fick ett öppet sår i armvecket som behövt läggas  t.o.m på operation med bra bedövning. Han bor hos sin mormor sedan 1,5 års alder pga att mamman lämnat och gift sig på annant hall. Denna mormor har även 2 andra barnbarn att ta hand om ensam. Hon är änka och mycket bekymrad och behöver hjälp.

Självklart hjälpte Nkingas Vänner och betalade all vård och såg till att de hade mat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar