Områdets väder

Vädret i Tabora

Wataturu mamman Maria

4/1 2019

Denna wataturu mamma kom mycket sjuk gravid i 7 månaden , blodvärdebara 2,1 , hög feber med svår malariaFödde förtidigt barnet den 21 dec -18 som vägde bara 1700 gr och gick ner mycket i vikt. Hon fick flera flaskor blod, orkade inte ta hand om barnet, men nu fått lie krafter åter.

19/1 Nkingas Vänner gjorde det möjligt för Maria som hon heter att stanna kvar p.g.a. att vi lovade betala vården mm. Ingen anhörig kunde vara hos henne och pappan hade inga möjligheter att betala. Han är hemma ca 12 mil härifrån med deras 2 andra barn och sköter om dem och deras kor. Hon lyser nu av glädje och börjar få mer bröstmjölk men längtar hem.Vårdavgiften är 40 kr per dag.

Hon och vi var så glada att hon kunde sedan åka hem med en fin liten baby !

 

 

 

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>