Områdets väder

Vädret Tabora

Förstföderska svårt drabbad

Mötte i em  11/9 Dr Merin gynekologen som frågade…kan ni (NV) hjälpa en ung mamma ?Vilken jobbig historia. 21 årig mamma som efter 24 tim med värkar på Nzega sjukhus förlöstes med kejsarsnitt. Pojken vägde 4.6 kg skrevs hem efter 7 dagar, men mådde dåligt hade feber, smärtor och svullen buk, åkte till Igunga sjukhus, hade lågt blodvärde mådde  dåligt men de skickade henne åter till Nzega sjukhus som öppnade buken.Hon blev bara sämre, fick en sepsis o blev mycket dålig. Anhöriga fick gå ut på stan och köpa alla mediciner  pengarna tog  slut och hon  blev bara sämre .Skickades då till Nkinga i mycket dåligt skick.De behövde öppna buken igen. Hon läkte avföring och buken var full av var. NU har hon vårdats här i 5- 6 veckor. Mamman varit hos henne hela tiden.De kan ej betala vården här.Hon mår bra ska snart få åka hem. De blev så tacksamma  att höra att de får hjälp av Nkingas Vänner. AB Skynket som säljer ”Afrika brickor som räddar liv” förmedlar sin vinst till oss.Tack Alla som köper brickor och Ni alla som ger oss bidrag så vi kan hjälpa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Mseeni Merin Erick We thank God at least we see a smile on her face,she came in a misarable condtion,we did all we can to save her life,she has completed her purperium in the ward and now she can go home but unable to cover the bill,she is needy indeed

Margareta Edins foto.Margareta Edins foto.Margareta Edins foto.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>