Områdets väder

Vädret i Tabora

MC Ambulans

 

 

 

 

 

Nyår 2016 fick vi ett häftigt besök till Nkinga. Det kom ett helt gäng  körandes på motorcykel ända från Nairobi till Nkinga, men varför… Jo de hade med sig denna  MC  Ambulans som Thomas Liljeberg , Daniel Orevi, Per Kint  och Lars Klingsbo  konstruerat. De gav sjukhuset den för att kunna erbjuda barnaföderskor att kunna få en bättre transport till sjukhuset när det är dags att föda. Bilskjuts dyrt om det överhuvudtaget finns någon bil, en del skumpar på en cykel eller t.o.m går .

Kolla på Youtub MC Ambulans     https://sv.wikipedia.org/wiki/MC-ambulans provtur på en dålig väg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MC ambulansen  är nu äntligen redo att användas sedan i april.M0torcykeln är inköpt i . Nu informeras alla gravida på vår mödravård om möjligheten att bli hämtade när det är dax att föda. Transporten blir gratis  och betalas av Nkingas Vänner. Ett spännande projekt , som nu börjat ta form.

 Sjukhusets chaufförer har nu tränats att köra och här visar de upp  MC ambulansen på mödravården.
Mammorna får mobil nr till  en sjuksköterskan  som dygnet runt kan svara och skickar iväg MC ambulansen
Nkingas Vänner kommer att se till att mammorna ej behöver betala för skjutsen.
Mammorna får alltid en säkrare förlossning om de föder på sjukhuset.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>