Områdets väder

Vädret i Tabora

Vaginalfistel

 

20161013_080051

16 November

Varje dag dyker nya behov upp. På Gyn.avd träffade jag en kvinna som läkt urin sedan hon 1989 födde sitt 6:e barn som var dött.Hon har opererats flera gånger men ej blivit bra.Hon kommer ända från Kigoma.Hennes man övergav henne för 5 år sedan. Hon har ingen anhörig med sig hit. ALLTSÅ då ingen som kommer kokar mat till sig. ( Sjukhuset bistår ej med mat). Jag fick veta detta nu i em.. Personalen ordnade med en tant i byn som ska laga och  leverera mat till henne till en kostad av 5000 TSH = ca 20 kr /dag. Nkingas Vänner bidrar så klart !

Denna kvinnan kunde man till slut göra ytterligare  en operation i jan 2017 och kunde skrivas ut henne den  27  jan 2017.

Dr Merins kommentar:She had a long stay in hospital but thanks God she is now healed,i met her several months at Kakonko during outreach at Kabale,she had undergone two repairs at Bugando medical center some years back but with poor outcome,she came to Nkinga and now she is ok,she had undergone four attempts of repairs and lastly successful,thanks to      Margareta Edin,Nkinga friends and my senior fistula surgeon dr.Mahona

Sedan ca 3-4 år kan kvinnor som har vaginal fistlar efter förlossning  opereras och får vård  gratis genom att org. AMREF ger pengar till de sjukhus som kan  operera dem. De ger ej bidrag till matkostnaderna. De har nu 3 andra yngre kvinnor som de har opererat inlagda.

VÅRDEN och OPERATIONEN får sjukhuset ersättning från AMREF.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>