Områdets väder

Vädret i Tabora

Mama Ester

14 nov 2016

En 34 årig mamma kom hit från Nzega sjukhus för några dagar sedan.Kejsarsnitt gjordes för 25 dagar sedan gjordes där pga eclampsi fick även stroke symptom. Hon skickades hem efter 5 dagar men började få svåra smärtor i sitt op sår fick  hög feber och återvände till Nzega sjukhus.Hon började behandlas där med stora doser antibiotika men maken fick gå ut på stan och köpa den dyra medicinen varje dag.När han  hade sålt två kor  och mycket av deras  majs för att kunna köpa medicinerna…… remiterades hon till Nkinga när de ej kunde betala för medicinen.

20161114_123951[1]

20161114_123958

 

Idag på r onden mötte jag denna förtvivlade mamma, hennes man har… ”gett upp” 2 flickor hjälper henne, inga pengar till mat.Idag fixat rullstol, sjukgymnastik ordinerad, läcker urin har säkert fått en fistelgång pga av infektion, ordnade enkelrum så anhöriga kan vara hos henne hela tiden och sköta babyn som hon ej klarar lyfta

Jag har lovade att vi ska betala sjukhusräkning.Tror ni tycker det samma.

20161116_143807

20161116_14330120161205_121258

 

6 nov Måste bara TACKA  alla ni i  Nkingas Vänner som snabbt givit bidreag efter min rapport i förrgår. Idag kon hennes man Karanga till sin fru Ester som hon heter. Hon var så glad idag, satt uppe i rullstolen, tränade att röra sina ben o  händer och kunde  prata mycket bättre.

FB_IMG_1485682398310

6 dec.  Vill bara berätta hur det går för Ester som nu varit här i 3 v.

Hon blir bättre och bättre. Talet nu inga problem, hon kan nu  amma sin lilla pojke som nu kanske ska få heta Edin tycker hon.Vi får se vad det blir. Han kan ju ej heta Maggan tycker jag. Ester kan ej gå men tränar att stå med gåbord.Kvinnan som hjälper henne så fint är hennes mans andra fru.

Hon hade ingen fistelgång och läcker ej urin längre.

Vi tror hon snart kan åka hem och får då rullstolen med sig hem.

Maggan

 

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>