Områdets väder

Vädret i Tabora

Familjen Jörgen Rutegård på besök

30 October 2016

familjen-rutegardStort Tack till familjerna Rutegårds som besökt Nkinga i 3 veckor.Jörgen en mycket erfaren kirurg som besöker regelbundet olika sjukhus i Afrika t.ex Panzi sjukhuset i Kongo.Sonen Martin också kirurg och hans fru Mirjam röntgenläkare.Alla har bidragit med råd och handledning på sjukhuset och farmor Ann Charlott också läkare pysslade om barnbarnen Elsa och Sonia.

20161019_074120

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyoperade patienter har ett alldeles för litet rum på kir.avd. där de vårdas efter operationen. se Bild , man har dock påbörjat att bygga ett nytt hus där de nyoperade pat. kan vakna och andra svårt sjuka kirurgpatienter ska vårdas. Ja behoven är många på detta sjukhus som invigdes 1960 och byggdes ut 1970 talet.

20161019_094838

 

 

 

 

 

 

 

 

Man har börjat bygga en helt ny Post Op avd där nyopererade ska vårdas…..men mer pengar behövs

IMG_6127

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mirjam Rutegård röntgenläkare från Umeå sjukhus som varit här i 3 v lyckades hitta verktygsfält i befintlig arbetsstation för att kunna mäta avstånd och vinklar, lägga till text i bilden samt att justera för att få fram bättre kontrast i röntgenbilderna. Gissa om vår nyutbildade röntgenläkare Tomas Mchemba blev glad.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>