Områdets väder

Vädret i Tabora

Nkinga Refferal Hospital Okt 2016

 20161013_080051

20161013_0801301

Numera anmäler sig patienterna här ute

20161011_0917441

Karta på var de olika avd. ligger

20161013_080110

20161212_093745

Här på OPD ( Open Patient Department) tar men blodtryck, temp och frågar vad patienten söker för.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okt 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag på Prematur rummet fanna 5 små liv att ta hand om.Tvillingarna föddes den 13 /10 vägde 1680 gr oh 1800 gr .Idag fick de stickade Jemenvästar och varsin mössa från ” Kazi ya upendo ” gruppen så uppskattat av mammorna.Tusen Tack ! Vi får även från andra som stickar och skickar hit… Tack o bild kommer snart.
Nkingas Vänner bidrar med omkostnader för 3 personal i nuläget varje månad.

18 October
Idag träffat denna 7 mån gamla lilla tös som bränt sig svårt för ca 3 veckor sedan när hon kröp omkring nära mammans kokande kärl . Unga föräldrar 18 år och 19 år och deras första barn.De ville skrivas ut idag och pappan hade redan gått för att betala räkningen. Varför? De hade ej råd att stanna. Varpå jag genast tog beslut att Nkingas Vänner kan hjälpa till att betala sjukhusvården. Det var ändå svårt att övertala pappan att de måste stanna .
I rummet bredvid träffade jag en 1,5 årig flicka som bara väger 7,5 kg och behandlas för en infektion.Hon vill bara dricka vatten , men de försöker nu ge henne vår näringsrika välling som Nkingas vänner bekostar.

22 October
I onsdags träffade jag Winfrida 14 mån gammal,. Hon är nu det femte barnet med albinism som vi Nkingas Vänner bryr oss lite extra om.I torsdags kom hon för att prova ”hattar” , få solkräm och lite kläder med långa ärmar. Så glad och välskött liten solstråle och go mamma.

30 October
Stort jätte tack också till barnsjuksköterskan Marita Hasselberg som varit på prematur avd. i 6 v utskickad av Läkarbanken. Hon har undervisat nyanställd personal på prematuravd. och övrig personal på barnavd. Hon kommer att skriva om sin vistelse här framöver

30 October
Stort Tack till familjerna Rutegårds som besökt Nkinga i 3 veckor.Jörgen en mycket erfaren kirurg som besöker regelbundet olika sjukhus i Afrika t.ex Panzi sjukhuset i Kongo.Sonen Martin också kirurg och hans fru Mirjam röntgenläkare.Alla har bidragit med råd och handledning på sjukhuset och farmor Ann Charlott också läkare pysslade om barnbarnen Elsa och Sonia.
Nyoperade patienter har ett alldeles för litet rum på kir.avd. där de vårdas efter operationen. se Bild , man har dock påbörjat att bygga ett nytt hus där de nyoperade pat. kan vakna och andra svårt sjuka kirurgpatienter ska vårdas. Ja behoven är många på detta sjukhus som invigdes 1960 och byggdes ut 1970 talet.

18 October
Idag på Prematur rummet fanna 5 små liv att ta hand om.Tvillingarna föddes den 13 /10 vägde 1680 gr oh 1800 gr .Idag fick de stickade Jemenvästar och varsin mössa från ” Kazi ya upendo ” gruppen så uppskattat av mammorna.Tusen Tack ! Vi får även från andra som stickar och skickar hit… Tack o bild kommer snart.
Nkingas Vänner bidrar med omkostnader för 3 personal i nuläget varje månad.

18 October
Idag träffat denna 7 mån gamla lilla tös som bränt sig svårt för ca 3 veckor sedan när hon kröp omkring nära mammans kokande kärl . Unga föräldrar 18 år och 19 år och deras första barn.De ville skrivas ut idag och pappan hade redan gått för att betala räkningen. Varför? De hade ej råd att stanna. Varpå jag genast tog beslut att Nkingas Vänner kan hjälpa till att betala sjukhusvården. Det var ändå svårt att övertala pappan att de måste stanna .
I rummet bredvid träffade jag en 1,5 årig flicka som bara väger 7,5 kg och behandlas för en infektion.Hon vill bara dricka vatten , men de försöker nu ge henne vår näringsrika välling som Nkingas vänner bekostar.

22 October
I onsdags träffade jag Winfrida 14 mån gammal,. Hon är nu det femte barnet med albinism som vi Nkingas Vänner bryr oss lite extra om.I torsdags kom hon för att prova ”hattar” , få solkräm och lite kläder med långa ärmar. Så glad och välskött liten solstråle och go mamma.

30 October
Stort jätte tack också till barnsjuksköterskan Marita Hasselberg som varit på prematur avd. i 6 v utskickad av Läkarbanken. Hon har undervisat nyanställd personal på prematuravd. och övrig personal på barnavd. Hon kommer att skriva om sin vistelse här framöver

30 October
Stort Tack till familjerna Rutegårds som besökt Nkinga i 3 veckor.Jörgen en mycket erfaren kirurg som besöker regelbundet olika sjukhus i Afrika t.ex Panzi sjukhuset i Kongo.Sonen Martin också kirurg och hans fru Mirjam röntgenläkare.Alla har bidragit med råd och handledning på sjukhuset och farmor Ann Charlott också läkare pysslade om barnbarnen Elsa och Sonia.
Nyoperade patienter har ett alldeles för litet rum på kir.avd. där de vårdas efter operationen. se Bild , man har dock påbörjat att bygga ett nytt hus där de nyoperade pat. kan vakna och andra svårt sjuka kirurgpatienter ska vårdas. Ja behoven är många på detta sjukhus som invigdes 1960 och byggdes ut 1970 talet.

<

18 October
Idag på Prematur rummet fanna 5 små liv att ta hand om.Tvillingarna föddes den 13 /10 vägde 1680 gr oh 1800 gr .Idag fick de stickade Jemenvästar och varsin mössa från ” Kazi ya upendo ” gruppen så uppskattat av mammorna.Tusen Tack ! Vi får även från andra som stickar och skickar hit… Tack o bild kommer snart.
Nkingas Vänner bidrar med omkostnader för 3 personal i nuläget varje månad.

18 October
Idag träffat denna 7 mån gamla lilla tös som bränt sig svårt för ca 3 veckor sedan när hon kröp omkring nära mammans kokande kärl . Unga föräldrar 18 år och 19 år och deras första barn.De ville skrivas ut idag och pappan hade redan gått för att betala räkningen. Varför? De hade ej råd att stanna. Varpå jag genast tog beslut att Nkingas Vänner kan hjälpa till att betala sjukhusvården. Det var ändå svårt att övertala pappan att de måste stanna .
I rummet bredvid träffade jag en 1,5 årig flicka som bara väger 7,5 kg och behandlas för en infektion.Hon vill bara dricka vatten , men de försöker nu ge henne vår näringsrika välling som Nkingas vänner bekostar.

22 October
I onsdags träffade jag Winfrida 14 mån gammal,. Hon är nu det femte barnet med albinism som vi Nkingas Vänner bryr oss lite extra om.I torsdags kom hon för att prova ”hattar” , få solkräm och lite kläder med långa ärmar. Så glad och välskött liten solstråle och go mamma.

30 October
Stort jätte tack också till barnsjuksköterskan Marita Hasselberg som varit på prematur avd. i 6 v utskickad av Läkarbanken. Hon har undervisat nyanställd personal på prematuravd. och övrig personal på barnavd. Hon kommer att skriva om sin vistelse här framöver

30 October
Stort Tack till familjerna Rutegårds som besökt Nkinga i 3 veckor.Jörgen en mycket erfaren kirurg som besöker regelbundet olika sjukhus i Afrika t.ex Panzi sjukhuset i Kongo.Sonen Martin också kirurg och hans fru Mirjam röntgenläkare.Alla har bidragit med råd och handledning på sjukhuset och farmor Ann Charlott också läkare pysslade om barnbarnen Elsa och Sonia.
Nyoperade patienter har ett alldeles för litet rum på kir.avd. där de vårdas efter operationen. se Bild , man har dock påbörjat att bygga ett nytt hus där de nyoperade pat. kan vakna och andra svårt sjuka kirurgpatienter ska vårdas. Ja behoven är många på detta sjukhus som invigdes 1960 och byggdes ut 1970 talet.

18 October
Idag på Prematur rummet fanna 5 små liv att ta hand om.Tvillingarna föddes den 13 /10 vägde 1680 gr oh 1800 gr .Idag fick de stickade Jemenvästar och varsin mössa från ” Kazi ya upendo ” gruppen så uppskattat av mammorna.Tusen Tack ! Vi får även från andra som stickar och skickar hit… Tack o bild kommer snart.
Nkingas Vänner bidrar med omkostnader för 3 personal i nuläget varje månad.

18 October
Idag träffat denna 7 mån gamla lilla tös som bränt sig svårt för ca 3 veckor sedan när hon kröp omkring nära mammans kokande kärl . Unga föräldrar 18 år och 19 år och deras första barn.De ville skrivas ut idag och pappan hade redan gått för att betala räkningen. Varför? De hade ej råd att stanna. Varpå jag genast tog beslut att Nkingas Vänner kan hjälpa till att betala sjukhusvården. Det var ändå svårt att övertala pappan att de måste stanna .
I rummet bredvid träffade jag en 1,5 årig flicka som bara väger 7,5 kg och behandlas för en infektion.Hon vill bara dricka vatten , men de försöker nu ge henne vår näringsrika välling som Nkingas vänner bekostar.

22 October
I onsdags träffade jag Winfrida 14 mån gammal,. Hon är nu det femte barnet med albinism som vi Nkingas Vänner bryr oss lite extra om.I torsdags kom hon för att prova ”hattar” , få solkräm och lite kläder med långa ärmar. Så glad och välskött liten solstråle och go mamma.

30 October
Stort jätte tack också till barnsjuksköterskan Marita Hasselberg som varit på prematur avd. i 6 v utskickad av Läkarbanken. Hon har undervisat nyanställd personal på prematuravd. och övrig personal på barnavd. Hon kommer att skriva om sin vistelse här framöver

30 October
Stort Tack till familjerna Rutegårds som besökt Nkinga i 3 veckor.Jörgen en mycket erfaren kirurg som besöker regelbundet olika sjukhus i Afrika t.ex Panzi sjukhuset i Kongo.Sonen Martin också kirurg och hans fru Mirjam röntgenläkare.Alla har bidragit med råd och handledning på sjukhuset och farmor Ann Charlott också läkare pysslade om barnbarnen Elsa och Sonia.
Nyoperade patienter har ett alldeles för litet rum på kir.avd. där de vårdas efter operationen. se Bild , man har dock påbörjat att bygga ett nytt hus där de nyoperade pat. kan vakna och andra svårt sjuka kirurgpatienter ska vårdas. Ja behoven är många på detta sjukhus som invigdes 1960 och byggdes ut 1970 talet.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>