Områdets väder

Vädret i Tabora

Ny kille med diabetes

 

?

Nytt diabetesfall en 10 årig kille inlagd sedan några dagar, pappan har 3 fruar ,13 barn , ingen går i skola, ingen i familjen kan läsa eller skriva….nu gäller det att kunna lära pojken och familjen att klarar av detta.

 

?

Jag har levereat blodsockermätare och stickor som jag hade med mig hit alltså skänkt från Nkinga Vänner. Vår nye barnläkare Dr Kasuda försöker här  övertala pappan att sonen Madili måste stanna lite till. Han lyckades och  stannade  några dagar till. Killen kunde själv ta sin spruta när han åkte hem. Läkaren kontaktade också en liten vårdcentral som skulle hjälpa dem .

Det oroar mig att redan sedan jag kom i sept. har 2 nya  barn  kommit med n upptäckt diabetes.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>