En morgonrapport

Vanlig morgon  en 6 mars på sjukhuset, men ända ovanlig pga vad jag fick veta på morgon rapporten  om olika nyinlagda sjuka.

Natt personalen rapporterade först  om mannen som jobbar i en guldgruva där en gruvhål rasat samman och ssssstryckt in buken och behövde sys i huvudet. Hann kom efter en dag på Nzega sjukhus med ambulans och behövde operas i buken akut tarmen var skadad, men mår hittills bra.

Kl 5:00 kom en 5 årig pojke liggande på mammans rygg  med en motor cykel från Simbo vårdcentral. Var vid framkomsten redan död…så tragiskt, hade varit svårt sjukk i malaria och ett mycket lågt blodvärde.

En mamma med svår havandeskapsförgiftning kejsarsnittades och barnet mår bra och mamman medicineras och övervakas.

På barn hade man en 6 årigt barn som varit svårt sjuk hemma i en vecka och kom för 2 dagar sedan döende. Man trodde först  de tvar malaria eller hjärninflammation sedan. Tillslut  framkom det att han blivit hundbiten  och den hunden var redan död. Alltså hade han fått  rabies som aldrig går att bota. Jag mötte förtvivlade föräldrar som ej förstod att allt hopp var ute fast personalen verkligen försökt informera.Pojken dog några tim senare. Nkingas Vänner betalade hans räkning för att hjälpa och visade att vi led med dem.

Ett annat barn ca 6 år  behandlas för stelkramp.Familjen bor långt bort i bushen och har ej vaccinerat sina barn.Detta är naturligtvis ovanligt numera. Denna mamman har fött 10 barn och har ingen möjlighet att betala…jag har lovat doktorn att vi ska hjälpa till .Det finns hopp att det ska gå bra men stelkramps toxin finns ej att få tag i så man behandlar med antibiotika.

 

 

Lämna ett svar